Tarkenna hakua

Oman äidinkielen opetus

Oman äidinkielen opetus on tarkoitettu oppilaille, joiden äidinkieli tai kotikieli on muu kuin suomi tai ruotsi. Opetusryhmä syntyy, mikäli opetukseen on ilmoittautunut lukukauden alussa vähintään neljä oppilasta ja kieleen löytyy opettaja. Opetukseen ilmoittaudutaan joka vuosi erikseen.

Opetus järjestetään kouluilla eri puolilla Kaarinaa ja sitä annetaan 1-3 tuntia viikossa jokaiselle kielelle tehdyn oman opetussuunnitelman mukaisesti. Koulut päättävät tuntien järjestämisestä. Oman äidinkielen opetukseen osallistunut oppilas saa keväällä arvioinnin opiskelemastaan kielestä. Oman äidinkielen arviointi liitetään oppilaan todistukseen mukaan.

Opetusryhmät pyritään mahdollisuuksien mukaan muodostamaan oppilaiden ikätaso ja kielitaito huomioiden. Opetusryhmään voi kuulua perusopetuksen eri-ikäisiä oppilaita ja he voivat olla eri kouluista.

Oman äidinkielen opetukseen ilmoittautuminen on vapaehtoista, mutta ryhmään ilmoittautumisen jälkeen oppilaalta edellytetään säännöllistä osallistumista oppitunneille.

Opettaja ottaa ilmoittautuneiden perheisiin yhteyttä elokuussa ryhmän toteutumisesta. Jos opetusryhmä ei toteudu, siitäkin ilmoitetaan vanhemmille.

Ilmoittautumislomakkeet "Hakemus oman äidinkielen opetukseen" tai englanniksi "Application for native language lessons" löytyvät Koulutoimen lomakkeet -sivulta.

Lomake palautetaan osoitteeseen Kaarinan kaupunki, Sivistyspalvelu, PL 12, 20781 Kaarina tai sähköpostin liittenä koulutoimisto@kaarina.fi.