Tarkenna hakua

Suun terveydenhuolto

Asiakkaita, joiden hoitoajat on peruttu Koronasta johtuen on kutsuttu uudelleen hoitoon. Osa peruutetuista kiireettömistä hoidoista siirtyvät syksyyn ja uusia tarkastusaikoja voi tilata vasta elokuun alussa.

Hammaspäivystys toimii Kaarinan Pääterveysasemalla klo 8-16. Aika tulee varata puhelinnumerosta (02) 588 2200. Päivystyksessä annetaan ensiapuluonteista hoitoa. 

ILMOITATHAN, JOS SINULLA ON FLUNSSAOIREITA TAI OLET OLLUT LÄHIKONTAKTISSA KORONAVIRUSINFEKTIOON SAIRASTUNEESEEN!

Hoitoonpääsy

Terveyskeskuksen hammashoito on tarkoitettu kaikenikäisille Kaarinan asukkaille. Lisäksi hoitoon oikeutettuja ovat Kaarinassa koulua tai oppilaitosta käyvät sekä terveyskeskuksensa Kaarinaan vaihtaneet ulkokuntalaiset. Hoitoon pääsyn perusteena on terveydenhuollon ammattihenkilön toteama hoidontarve.

Alle 18-vuotiaat kutsutaan yksilöllisen tarpeen mukaan suuhygienistin vastaanotolle, hammaslääkäri tarkastaa I-, V- ja VIII-luokkalaiset. Ensimmäisen hammashoitoajan huoltaja varaa hammashoitolaan, kun lapsi on vuoden ikäinen. Kuntaan muuttavien alle 18-vuotiaiden lasten hammashoitoajan varaa lapsen huoltaja. Alle 18-vuotiaiden hoito on maksutonta.

18 vuotta täyttäneet asiakkaat saavat tarkastusajan hoitosuunnitelman mukaisesti yhteydenottotilanteessa.

Hoitoonpääsytilanne 2019

max 20 vk  

Aikuisilta peritään asiakasmaksulain ja -asetuksen mukaiset hoitomaksut.

Proteettisen hoidon (tekohampaat, sillat ym.) teknisen työn osuus maksetaan suoraan työn tehneelle hammasteknikolle.
Veteraaneille ja miinanraivaajille tarkastus ja ehkäisevä hoito ovat maksuttomia.

Oikomishoito

Oikomishoitoa saa Kaarinan Pääterveysasemalla ja Piikkiön terveysasemalla. Oikomishoidontarpeen määrittää oikomishoidon erikoishammaslääkäri.

Röntgenkuvien lainaus

Asiakkaalla on mahdollisuus saada omat hammasröntgenkuvansa CD:lle tallennettuna. Kuvat tilataan hoitaneelta hammaslääkäriltä. Tallenne on maksullinen, mikäli asiakkaalla ei ole terveyskeskushammaslääkärin lähetettä jatkohoitoon.

Tapaturma - ja särkypäivystys

Hammashuollon päivystys toimii arkisin virka-aikana Kaarinan Pääterveysasemalla. Aika päivystykseen varataan ajanvarausnumerosta puh. (02) 588 2200

Päivystys virka-ajan ulkopuolella on keskitetty Turkuun, Savitehtaankatu 1, ajanvaraus arki-iltaisin klo 15.30 -18.00 ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä klo 9.00 – 11.00.
Puh.(02) 313 1564.                                                            
http://www.vsshp.fi/fi/paivystys/hammaslaakaripaivystys/Sivut/


 >> Hammashoidon maksut

>> Suuhygienistin suusta kuultua, ajankohtaisia blogikirjoituksia suun terveydestä

Suun terveydenhoidon tietojen arkistoituminen Kantaan

Kaarinassa tehtäviin suun terveydenhoidon kirjauksien arkistointiin tulee katkos 11.10.2019 alkaen. Uuden käyttöönotettavan potilastietojärjestelmän version Kela testaus on kesken, eikä arkistointia voida tehdä ennen kuin testaus on hyväksytysti suoritettu. Katkos kestää arviolta noin kuukauden. Sen jälkeen katkon aikana tulleet kirjaukset arkistoituvat jälkikäteen.