Tarkenna hakua

Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto

KOULU- JA OPISKELUTERVEYDENHUOLLON PALVELUT KORONAEPIDEMIAN AIKANA

Kouluterveydenhuollossa pyritään palaamaan mahdollisimman normaaliin vastaanottotoimintaan toukokuun aikana. Väliin jääneitä koulu- ja opiskeluterveydenhuollon tarkastuksia ei pääsääntöisesti tehdä jälkikäteen.

Kouluterveydenhuollossa hoidetaan kaikki vastaanotot ajanvarauksella. Käytännössä avovastaanottoaikaa ei järjestetä, jotta odotustilaan ei synny turhaa jonoa, vaan aika sovitaan ottamalla terveydenhoitajaan yhteyttä esim. wilman kautta tai puhelimitse.


Tervetuloa Kaarinan koulu-ja opiskeluterveydenhuollon sivuille!

Kouluterveydenhuolto on tarkoitettu peruskoululaisille. Se on lakisääteistä ja maksutonta perusterveydenhuollon ehkäisevää palvelua, jota on saatavilla pääsääntöisesti koulupäivien aikana koululta. Kouluterveydenhuollon tavoitteena on oppilaiden terveyden edistäminen sekä terveen kasvun ja kehityksen tukeminen. Terveystarkastukset tehdään jokaisella vuosiluokalla.

Opiskeluterveydenhuolto on tarkoitettu Kaarinan lukiolaisille ja  Livian sosiaali-ja terveydenhuolto-oppilaitoksessa sekä Tuorlan maaseutuoppilaitoksessa opiskeleville. Opiskeluterveydenhuolto on osa kunnallista perusterveydenhuoltoa.  Opiskeluterveydenhuollon tavoitteena on tukea opiskelijaa opiskelukyvyn ylläpitämisessä, itsehoidossa, terveyden ja toimintakyvyn ylläpitämisessä sekä riittävässä elämänhallinnassa.