Tarkenna hakua

Tiedote 30.3.2020

Kaarinan kaupunginhallitus päätti koronavirustilanteesta johtuvista henkilöstötoimenpiteistä

Koronatilanteesta johtuen myös Kaarinassa on supistettu toimintaa ja suljettu palveluita ja yksiköitä valtioneuvoston ja aluehallintoviraston määräysten johdosta. Kaarinan kaupunki ei välttämättä pysty työllistämään kaikkia omista työtehtävistä vapautuvia työntekijöitä kriittisten toimintojen korvaaviin töihin. Kaarinan kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 30.3.2020 aloittaa koko henkilökuntaa koskevat yt-neuvottelut. Nämä neuvottelut tulevat koskemaan ainoastaan lomautusta työtehtävien vähentymisen johdosta. 

Yhteistoimintaneuvottelujen tavoitteena on arvioida välttämättömien palvelujen tarve ja turvata kriittisten palvelujen resursointi. Samalla kartoitetaan se henkilöstö, joille kriittisten ja välttämättömien palvelujen tuottamiseen koronaviruksen aiheuttaman tilanteen aikana ei voida tarjota omaa tai korvaavaa työtä.

- Kaupunki on selvittänyt ennakkokyselyllä henkilöstön koulutus- ja osaamistietoja mahdollisia tehtävämuutoksia ja korvaavan työn etsimistä varten. Tätä selvittämistä jatketaan tiiviissä yhteistyössä pääluottamusmiesten kanssa, kertoo henkilöstöjohtaja Maija Hanhiala.

Neuvottelut aloitetaan nopealla aikataululla

Yhteistoimintaneuvottelut käynnistetään kaupungin ja sopijajärjestöjen yhteisellä sopimuksella laissa säädettyä nopeammalla aikataululla keskiviikkona 1.4.2020.

- Nopeutetun aikataulun tavoitteena on pyrkiä nopeasti ja yhdessä keskustellen rajaamaan se henkilöstö, jolle vallitseva tilanne on tuonut tai tuomassa työtehtävien vähenemisen ja edelleen selvittämään yhteistyössä ratkaisuvaihtoehtoja muuttuneisiin tilanteisiin, kertoo kaupunginjohtaja Harri Virta.

Ensimmäisessä kokouksessa sovitaan tarkemmin neuvottelujen yksityiskohdista kuten yt-neuvottelujen jatkoaikataulusta. Lomautus voi alkaa aikaisintaan 1 kk:n kuluttua siitä, kun henkilö on saanut lomautusilmoituksen neuvottelujen päättymisen jälkeen.

Lisätty tieto 1.4.2020 klo 13:40: Yhteistoimintaneuvottelut päästään yhteisestä tahtotilasta huolimatta aloittamaan virallisesti vasta 6.4.2020, sillä viiden vuorokauden ilmoitusajasta ei voida poiketa paikallisesti sopimalla.

Lisätietoja:

kaupunginjohtaja Harri Virta, p. 050 3732 400, harri.virta@kaarina.fi

henkilöstöjohtaja Maija Hanhiala, p. 050 3732 652, maija.hanhiala@kaarina.fi