Tarkenna hakua

Uutinen 27.4.2020

Kaarina tukee yrityksiä ja yhdistyksiä koronatilanteessa monin eri tavoin

Koronaepidemialla on vaikutuksia kaarinalaisten yritysten, yhdistysten ja seurojen toimintaan. Tilanne on estänyt tai keskeyttänyt normaalin toiminnan, eikä tapahtumia voida toteuttaa kokoontumisrajoitusten vuoksi. Kaupunki on linjannut monia eri tukitoimia tilanteen helpottamiseksi.

Tilojen vuokrahuojennukset

Kaarinan kaupunki myöntää hakemuksesta vuokrahuojennuksen omistamissaan tiloissa oleville yhdistys- ja yritysvuokralaisille 1.3.–30.6.2020 välisen ajan. Huojennuspäätöksen tekee kaupunginjohtaja. Hakemuksen voi täyttää verkossa:

Huojennus edellyttää toiminnan estymistä tai merkittävää vähentymistä kyseissä tilassa. Yritysten osalta huojennus ei koske liikevaihtoon perustuvia vuokria.

Kaarinan kaupunki suosittelee myös yksityisiä vuokranantajia harkitsemaan vuokrahuojennusten myöntämistä yhdistyksille ja yhdistyksille.

Yritysten maanvuokrien huojennus

Kaupunginjohtaja voi myöntää hyvin perustellusta hakemuksesta 25 % huojennuksen Kaarinan kaupungilta vuokratun yritystontin tai maa-alueen vuotuiseen maanvuokraan 2020. Huojennuksen myöntäminen edellyttää, että vuokratulla alueella yritystoiminta on estynyt tai merkittävästi vähentynyt koronavirusepidemian vuoksi.

Linkki sähköiseen hakemuslomakkeeseen.

Maksuaikaa

Kaarinan kaupunki voi myöntää hakemuksesta yhdistyksille ja yrityksille maksuaikaa esimerkiksi vuokraan tai vesimaksuun enintään 3 kk ajalle. Hakemus tulee tehdä 30.6.2020 mennessä. Yhteystiedot löytyvät laskusta.

Saamiset kaupungilta

Mikäli maksun saaminen kaupungilta jo tehdystä suoritteesta, palvelusta tai hankinnasta on yrityksen toiminnalle kriittinen, voi yritys ottaa yhteyttä hankinnasta vastaavaan henkilöömme ja pyytää saatavan mahdollisimman nopeaa suoritusta.

Pyrimme myös nopeuttamaan omaa maksuaikaamme kuukaudesta viikkoon.

Tulevat hankinnat

Kaupunki ottaa haasteellisen tilanteen huomioon hankinnoissaan. Kartoitamme esimerkiksi, mitä hankintoja voimme aikaistaa suunnitellusta. Käytämme myös mahdollisuuksien mukaan hankinnoissamme paikallisia yrityksiä. Kannustamme myös asukkaita Osta kaarinalaista -kampanjalla.

Yhdistysavustukset

Yhdistysavustukset urheiluseuroille, nuorisojärjestöille, kulttuuritoiminnalle sekä hyvinvointia ja terveyttä edistävälle toiminnalle ovat haussa 6.5.2020 klo 12 asti.

Kaupungin yhdistysavustuksista pyritään päättämään toimielinten toukokuun kokouksissa ja avustukset maksuunpannaan välittömästi päätöksenteon jälkeen mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta.

Yritysten muut tukitoimet

Kaupungin lisäksi monet muut tahot tukevat yrityksiä myös monin muin eri tavoin. Haettavana on esimerkiksi yksinyrittäjän toimintatuki.

Lisätietoja eri tukimuodoista löytyy kaupungin elinkeinoyhtiön Kaarinan Kehitys Oy:n sivuilta

Katso myös kaupunginhallituksen 6.4. § 91 päättämät tukitoimet