Tarkenna hakua

Uutinen 15.4.2020

Tietoa yksinyrittäjän toimintatuesta - haku alkaa 16.4. 

Yksinyrittäjän toimintatuen haku aukeaa torstaina 16.4.2020 klo 9. Yrittäjän toimintatuki on tarkoitettu yritystoiminnan harjoittamisesta johtuvien menojen kattamiseen lukuun ottamatta yrittäjän palkkoja.

Hakuohjeet ja linkki hakulomakkeeseen löytyvät haun auettua seutumme kehitysyhtiön Turku Science Park Oy:n ylläpitämän Turku Business Region -verkkosivuston Korona-infosta osoitteessa https://turkubusinessregion.com/korona-info/rahoitus/yksinyrittajan-toimintatuki/.  

Yksinyrittäjän tuen myöntämisen kriteerit lyhyesti

  • Tukea voi hakea Suomessa toimiva päätoiminen yksinyrittäjä - yksinyrittäjällä tarkoitetaan tässä yrittäjää/ammatinharjoittajaa/freelanceria, jolla ei ole palveluksessaan palkattua työvoimaa.
  • Yksinyrittäjän on osoitettava merkittävästi heikentynyt taloudellinen tilanne ja liikevaihdon alenema koronaviruksen takia.
  • Tukea ei voi myöntää, jos yritys on ollut taloudellisissa vaikeuksissa ennen koronakriisiä ja/tai jos yrityksellä on verovelkoja.
  • Avustusta voidaan maksaa 1.3.2020–31.8.2020 välillä aiheutuneisiin kustannuksiin. Tuki on määräaikainen ja sitä voi hakea 30.9.2020 saakka.

Työ- ja elinkeinoministeriön tiedotteet asiasta:
https://tem.fi/artikkeli/-/asset_publisher/yksinyrittajille-2000-euron-toimintatuki-koronavirustilanteessa-haku-avautuu-mahdollisimman-pian (julkaistu 31.3.2020)

https://tem.fi/artikkeli/-/asset_publisher/yksinyrittajien-koronatuen-valmistelu-etenee-kunnille-rahoitusta-ja-tarkemmat-ohjeet-haun-jarjestamisesta (julkaistu 8.4.2020)