Tarkenna hakua

Tilaa kaupungin tiedotteet RSS-syötteenä

Kaarinan kaupungin tiedotteita, kuulutuksia, tapahtumia ja uutisia voit seurata helposti RSS-syötteen avulla. Tilaa RSS-syöte selaimeesi, työpöydällesi tai sähköpostiohjelmaasi - ja tiedät mitä kaupungissa tapahtuu.

Mikä ihmeen RSS?

RSS (Really Simple Syndication) on tapa välittää päivittyvää tietoa internetissä. RSS-syötteenä voi tilata esimerkiksi uutisia, blogeja tai vaikkapa äänitiedostoja eli podcasteja.

Jos esimerkiksi seuraat useita eri sivustoja tai blogeja, RSS-syöte auttaa sinua pysymään tapahtumien tasalla. Sen jälkeen kun syöte on tilattu, RSS kerää määrittelemääsi paikkaan uusimpien tiedotteiden ja päivitysten otsikot: sinun ei tarvitse enää käydä erikseen jokaisella sivustolla tarkistamassa, olisiko sinne lisätty jotain uutta tietoa.

Miten tilaan RSS-syötteen?

Syötteen tilaaminen selaimeen: RSS-ikoni voi näkyä internet-sivulla lähes missä tahansa, esimerkiksi Kaarinan etusivulla se näkyy Ajankohtaista-palstalla uutisotsikoiden perässä. RSS-ikoni voi näkyä myös selaimesi työkalu-rivillä, tai jos olet Windows Vista -käyttäjä, se on valmiina  työpöydälläsi.

Kun olet haluamallasi sivulla, syöte tilataan klikkaamalla
RSS-ikoniarss-small_netti.jpgtai rss_oma.jpg .

Kun klikkaat ikonia, avautuu uusi sivu. Hiukan selaimestasi riippuen, jossain kohtaa sivulla lukee Tilaa tämä syöte. Nyt uutisnälkäsi tyydytys on enää yhden klikkauksen päässä - kokeile heti vaikka Kaarinan tiedotteiden ja uutisten tilaamista tästä. Tilattu syöte tulee näkyviin, taas hiukan selaimestasi riippuen, esimerkiksi samaan paikkaan minne voit tallentaa suosikki-sivustosi.

Syötteen voit tilata myös nettityöpöydällesi. Nettityöpöytiä ovat esimerkiksi iGoogle (palvelu on päättymässä) ja Netvibes. Myös joihinkin sähköpostiohjelmiin saa tilattua RSS-syötteitä.

RSS-syötteen voi tilata monella eri tavalla, internetistä löytyy hakusanoilla "rss ohjeet" paljon lisätietoa.

Lisätietoja: