Tarkenna hakua

Tiedote 23.1.2020

Aikuisten lukudiplomi - Ota omaa aikaa lukemiselle

Kaarinan kaupunginkirjaston aikuisille suunnattu lukudiplomi innostaa sinut lukemaan!

alt=""

Aikuisten lukudiplomi on vinkkilista, jossa on monipuolinen kattaus kirjoja 15 erilaisesta aihealueesta. Voit tutustua koskettaviin elämäntarinoihin, seikkailla ympäri maapalloa matkakertomusten siivittämänä, ratkoa jännittäviä murhamysteerejä, uppoutua ihmissuhteiden kiemuroihin ja paljon muuta. Lukudiplomin tavoitteena on laajentaa lukutottumuksia, innostaa tarttumaan erityylisiin kirjoihin ja auttaa löytämään uutta mielenkiintoista luettavaa. Monet listan kirjoista löytyvät myös e-kirjana tai äänikirjana.

Sinulla on koko vuosi 2020 aikaa osallistua lukudiplomiin. Lukudiplomilomakkeen viimeinen palautuspäivä on 2.1.2021. Halutessasi voit myös osallistua palkintojen arvontaan. Palkinnot arvotaan tammikuussa 2021.

Nautinnollista matkaa tarinoiden ja tiedon maailmaan!

Näin saat lukudiplomin

  1. Lue tai kuuntele yksi kirja vähintään kymmenestä aihealueesta. Voit noutaa vinkkilistat ja lukudiplomilomakkeen Kaarinan kirjastoista tai tulostaa ne tältä sivulta. Pääset vinkkilistoihin myös alla olevista linkeistä.

  2. Kirjoita kirjojen nimet lukudiplomilomakkeelle ja palauta se henkilökunnalle Kaarinan pääkirjastoon, Piikkiön kirjastoon tai Littoisten kirjastoon, niin saat lukudiplomitodistuksen.

Vinkkkilinkit aiheryhmittäin

Runoja 

Lyhyttä luettavaa 

Matkakertomuksia 

Sarjakuvia Suomesta 

Rakastettuja klassikoita 

Palkittua kirjallisuutta 

Scifiä ja dystopiaa 

Kevyttä viihdettä

Dekkareita ja jännitystä 

Kotimaista kaunoa 

Käännettyä kaunoa 

Ihminen ja yhteiskunta 

Luonto ja eläimet 

Elämäntarinoita 

Musiikin maailma