Tarkenna hakua

Tiedote 2.4.2020

Kulttuuria kodeissa − Varsinais-Suomen kunnat keräävät kulttuurivinkkejä

Syötä teksti tähän.Jokainen koti on nyt kulttuurikoti. Millaista kulttuuria ja taidetta sinä harrastat kotona? Kulttuuria kunnissa -verkosto kerää ideoita kulttuurin harrastamiseen poikkeusoloissa – ja toisaalta perusasioiden äärellä.

Kaikenlaisia kulttuurikoteja

Varsinaissuomalainen Kulttuuria kunnissa -verkosto kerää vinkkejä kulttuurin harrastamiseen kotona. Joka viikko ideoijien kesken arvotaan palkintoja, jotka liittyvät kulttuurin ja taiteen harrastamiseen kotona. Ideoitaan voi jättää suomeksi osoitteessa kulttuuriakunnissa.fi ja ruotsiksi osoitteessa www.kulturhemma.fi. Verkosto julkaisee ideat Kulttuuria kodeissa -kampanjan some-kanavissa Instagramissa ja Facebookissa ja markkinoi niitä. Tavoitteena on luoda positiivista yhteishenkeä ja jakaa hyviä ideoita kaikkiin koteihin. Kampanjan visuaalisen ilmeen on suunnitellut kuvataiteilija Suvi Aarnio.


Alueen taiteilijat mukaan

Tulevien viikkojen aikana kampanjasivuilla tullaan näkemään myös varsinaissuomalaisten taiteilijoiden kulttuuri- ja taideharrastusvinkkejä. Tällä tavoin Kulttuuria kunnissa -verkoston kunnat pystyvät tarjoamaan keikkoja alueen taiteilijoille, esimerkiksi muusikoille, joiden jo sovitut keikat ovat peruuntuneet tai siirtyneet tulevaisuuteen vallitsevan tilanteen vuoksi.

Kunnat reagoivat yhdessä

Kulttuuria kunnissa -verkostoon kuuluvat Aura, Kaarina, Lieto, Loimaa, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Parainen, Pöytyä, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo, Taivassalo ja Turku. Poikkeustilanteessa yhteistyön merkitys korostuu ja ideoiden jakamisesta tulee arkipäivää. Kulttuuria kodeissa -kampanja on yksi tapa, jolla kunnat yhdessä reagoivat vallitsevaan tilanteeseen eli pyrkivät tarjoamaan kulttuuripalveluita ja samalla myös mahdollisuuksien mukaan työllistämään alueen taiteilijoita poikkeusoloista huolimatta.


www.kulttuuriakodeissa.fi
www.kulturhemma.fi

Kulttuuria kodeissa Facebookissa
Kulttuuria kodeissa Instagramissa

Lisätietoja:
Maija Leino
/
Kulttuuria kunnissa -verkosto
0503145281
maija.leino@kaarina.fi