Tarkenna hakua

Tiedote 28.1.2020

Mikko Perkoilan ilmaiskonsertti koko perheelle Kaarina-talossa to 30.1.

Kaarina-talon konserttisarja 2020 avataan torstaina 30.1. koko perheen konsertilla. Sarjan konsertteja kuullaan kerran kuukaudessa läpi vuoden, ja kaikkiin konsertteihin on vapaa pääsy.

Kevään ensimmäisellä Kaarina-talon konserttisarjan keikalla kuullaan Mikko Perkoilaa, joka soittaa väliajattoman koko perheen konsertin Kaarina-salissa torstaina 30.1. iltakuudelta. Perkoila on tehnyt lastenmusiikkia ammatikseen yli 30 vuotta, ja muusikon keikalla viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin! [Pentti Rasinkankaan esiintyminen on peruttu sairastapauksen vuoksi.]

Lastenmusiikki-ilta käynnistää tämänvuotisen Kaarina-talon konsertit -sarjan, jossa kuullaan kerran kuukaudessa ilmaiskonsertti Kaarina-salissa tai Kaarina-talon aulassa: Helmikuussa vietetään kansanmusiikkihenkistä Kalevalan päivää lauluyhtye Valan, muusikkokaksikko A. Jalosen ja Lempi Elon sekä spoken word -artisti Paulo Machadon kanssa. Maaliskuussa Kaarina-taloon saapuu huuliharpistina, kirjailijana ja maailmanmusiikin taitajana tunnettu Jantso Jokelin, jolla on saavutustensa listalla muun muassa katusoiton Suomen mestaruus ja maailman suurimman huuliharppukilpailun kolmas sija. Multi-instrumentalisti Jokelin säestää soitollaan kokeellisen elokuvan klassikoita, Maya Derenin näyttäviä lyhytelokuvia 1940-luvulta.

Huhtikuun ohjelmassa on lauluyhtyemusiikkia, kun Turun seudulla vaikuttava Aura ja joensuulainen Kvartsi konsertoivat yhdessä. Toukokuussa juhlistetaan Touko Laaksosen eli Tom of Finlandin 100-vuotissyntymäpäivää: ohjelmassa on taiteilijan elämään ja tuotantoon kietoutuvaa puhetta ja musiikkia aina klassisesta pianomusiikista musikaaliohjelmistoon. Juhannuksen jälkeen Kaarina-talon valtaa Musiikkileiri, joka tuo kaupunkiin lukuisia nuoria muusikoita ympäri Suomen. Ohjelmassa on muun muassa opettajien kamarimusiikkikonsertteja, vaskiyhtyeen soittamat tanssit ja oppilaskonsertteja. Leiri huipentuu sinfoniaorkesterin konsertteihin, jotka kuullaan Kaarinan kirkossa.