Tarkenna hakua

Tiedote 11.5.2020

Kaarinan Tom of Finland -konsertti katsottavissa

Touko Laaksosen syntymästä tulee perjantaina 8.5.2020 kuluneeksi 100 vuotta. Kaarinalaissyntyisen taiteilijan kunniaksi Kaarinan kaupunki on järjestänyt draamallisen Tom of Finland -pianokonsertin, jossa kuullaan Laaksoselle tärkeää pianomusiikkia ja kirjeitä hänen elämänsä varrelta. Juhlavuoden kunniaksi 1990-luvulla Kaarinaan hankittu Touko Laaksosen Baaritiskillä-luonnos asetetaan pysyvästi esille Kaarina-taloon.

Juhlakonsertti oli tarkoitus järjestää Laaksosen syntymäpäivänä Kaarina-talossa Kaarinan keskustassa otsikolla ”Pianomusiikkia ja musikaalibileet”, mutta poikkeusolojen vuoksi siitä on nyt tehty tallenne, johon yleisö voi tutustua kotisohvillaan.

Claude Debussyn, Frédéric Chopinin, Jean Sibeliuksen ja Ernst Lingon pianomusiikkia konsertissa tulkitsee Nicholas Pulkkinen. Konsertin käsikirjoituksesta ja taiteellisesta suunnittelusta vastaa musiikintutkija Anna-Elena Pääkkölä, joka on valinnut mukaan etevänä pianistinakin tunnetulle Laaksoselle tärkeää musiikkia ja taiteilijan elämän kannalta tärkeitä käännekohtia. Touko Laaksosen kirjeitä lukee näyttelijä Eric Barco, ja kertojana toimii näyttelijä Miiko Toiviainen. Konsertin alkusanat sanoo kaupunginjohtaja Harri Virta. Konserttikokonaisuuden osat on tallennettu Laaksoselle tärkeissä kaupungeissa: Kaarinassa, Turussa ja Helsingissä. Konsertin kesto on hieman alle puoli tuntia.

Kun pääsemme jälleen kokoontumaan ja tapaamaan toisiamme, järjestetään Kaarina-talossa live-konsertti, jonka ohjelmassa on nyt kuultavien pianokappaleiden ja kirjeiden lisäksi numeroita vuonna 2017 ensiesitetystä Tom of Finland -musikaalista. Tulevan live-konsertin yhteydessä yleisö pääsee myös tutustumaan Tom of Finland -teemaiseen taiteeseen, jota on jatkuvasti esillä Kaarina-talossa, muun muassa Touko Laaksosen Baaritiskillä-luonnokseen, joka hankittiin kaupungin taidekokoelmaan 1990-luvun alussa sekä vuonna 2016 hankittuun Mari Kasurisen My Little Tom of Finland -teokseen.

Näillä näkymin Touko Laaksosen 100-vuotisjuhlakonsertti järjestetään yleisötilaisuutena Kaarina-talossa lokakuussa 2020. Konsertin jälkeen ohjelmassa on musiikintäyteinen iltaklubi – kyseessä onkin lopulta yksipäiväinen Tom of Finland -festivaali.

Konsertti suomenkielisellä tekstityksellä täällä.
Konsertti englanninkielisellä tekstityksellä täällä.

Lisätiedot:
Maija Leino, kulttuurituottaja, Kaarinan kaupunki
0503145281 / maija.leino@kaarina.fi