Tarkenna hakua

Tiedote 21.1.2020

Pop-up -lajitteluasema starttaa kierroksensa Piikkiöstä 27.1.2020

Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) Pop up -lajitteluasemalle voi tuoda maksutta pieniä määriä kotitalouksien vaarallisia jätteitä, sähkölaiteromua ja poistotekstiiliä. Aseman kuluvan vuoden ensimmäinen pysähdys on Piikkiössä maanantaina 27. tammikuuta. 

Helmikuussa Pop up -lajitteluasema pysähtyy Riihikoskella, Paattisilla, Mietoisissa, Suomusjärvellä, Hirvensalossa ja Runosmäessä.
 
Asema vierailee kevään aikana kaikkiaan 21 kohteessa eri puolilla LSJH:n toimialuetta. Koko vuoteen mahtuu yhteensä 38 pysähdystä. Asema kiertää keväisin ja syksyisin, ja pysähdyspaikkoja ovat pääsääntöisesti hyvien kulkuyhteyksien päässä olevat koulujen pihat. 

Pop up -lajitteluasemalla otetaan maksutta vastaan: 
• Sylillisen verran kotitalouksien vaarallisia jätteitä (mm. maalit, liimat, lakat, aerosolit ja ajoneuvojen akut) 
• Pieniä sähkölaitteita (esim. mikroaaltouunit, televisiot ja sitä pienemmät rikkinäiset sähkölaitteet) 
• Poistotekstiiliä (puhtaat, käyttökelvottomat vaatteet ja kodintekstiilit muovipussiin pakattuna) 
• Loisteputkia, LED- ja energiansäästölamppuja 
• Paristoja 

Pienemmän vastaanottokapasiteetin vuoksi Pop up -lajitteluasemalle voi tuoda jätteitä, jotka asukas pystyy kantamaan paikalle itse. Suuremmat määrät jätteitä on vietävä suoraan jollekin LSJH:n 12 lajitteluasemasta. 
 
Vaarallisia jätteitä ottavat vastaan myös yhteistyökumppanit Turun Ekotori Rieskalähteentiellä, Akseli Kiinteistöpalvelut Oy Varissuolla, Tramel Oy Kaarinassa, Kierrätyskeskus Kisälli Liedossa ja Ekotavaratalo EkOte Raisiossa. Sähkölaiteromua voi viedä moniin kierrätyskeskuksiin ja sähkölaitteita myyviin liikkeisiin, vaikka niistä ei mitään ostaisikaan.

Kunnan järjestämän jätteenkuljetuksen alueilla Pop up -lajitteluaseman mukana kiertää LSJH:n palveluneuvoja. Palveluneuvojan kanssa voi käydä juttelemassa jätehuollosta ja tehdä muutoksia esimerkiksi oman jäteastiansa tyhjennysväleihin. Palveluneuvojalta saa myös opastusta LSJH:n sähköisen asiointipalvelun käytössä. 
Pop up -lajitteluaseman tarkat aikataulut osoitteessa: www.lsjh.fi/pop-up-lajitteluasema